vrijdag 23 maart 2012

Onderaan beginnen

Het boodschappenlijstje stond op een stuk hout. Balken, platen, stenen, ankers, cement en zand. De bus is een prima boodschappenwagentje, inladen is van een andere orde dan bij Albert Heijn, maar gelukt.

Hij heeft er duidelijk zin in, dit is zijn vak. Zorgvuldig slopen en stutten, slim opbouwen. 'Prutsen' noemt hij het. Het is passen en meten, schipperen met de werkruimte. In overleg met de medewerker monumenten van de gemeente geen doorlopende muur, maar penantjes. Enige discussie over de te gebruiken stenen. IJsseltjes zodat de penantjes in het beeld passen? Of moderne stenen die duidelijk maken dat het een toevoeging is? Wij hebben voorkeur voor het laatste en Gerben kan er mee leven. Waar de balken te plaatsen? Constructieve discussie: Overspanningstechnisch het liefst tussen de oude balken in. Beeldtechnisch het liefst tegen de oude balken aan (in ieder geval boven de kelder). Dat kan dus dan doen we dat.



Het gedeelte waar geen kelder onder komt, kent zo zijn eigen problemen. Met beeld en uitstraling hoeft geen rekening gehouden te worden, maar ruimte om echt lekker te werken is er niet. Balken worden onder haard en kasten gestoken. Ondersteund met stenen, op hoogte gebracht met wiggen, ook op de moeilijk bereikbare plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten